Saturday, January 17, 2009

Wat is een digitale camera

Wat is een digitale camera

Een digitale camera is een fototoestel waarbij de beeldvorming plaatsvindt via een lichtgevoelige sensor in plaats van film. De digitale camera is één van de grootste uitvindingen van de afgelopen jaren en wordt al op grote schaal toegepast. Een digitale camera heb je in zeer variërende prijzen en soorten. Één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een digitale camera is het aantal megapixels. Een digitale foto bestaat uit allemaal hele kleine stipjes, zogenaamde pixels. Uit hoe maar pixels een foto bestaat, hoe duidelijker je detail ziet op de foto.

Een megapixel bestaat uit maar liefst één miljoen pixels. Bij een camera met 3 megapixel kan deze camera dus een foto maken die bestaat uit 3 miljoen pixels. Hoe hoger het aantal pixels of megapixels, hoe duidelijker je alle details op de foto kunt zien. Toch zegt het aantal pixels van een digitale camera niet alles over de camera. Je hebt ook nog verschillende soorten lenzen, stel je hebt een 3 megapixel camera met een Carl Zeiss lenzensysteem dan is deze digitale camera waarschijnlijk een stuk beter dan verschillende digitale cameras die 4 of 5 megapixels hebben maar geen Carl Zeiss lenzensysteem hebben.

Digitale foto’s die gemaakt zijn door een digitale camera kun je heel gemakkelijk verzenden van je digitale camera naar een computer, waar je ze eventueel kunt bewerken met verschillende beeldbewerking programma’s. Ook kun je vaak digitale foto’s makkelijk online laten afdrukken bij verschillende bedrijven die foto’s afdrukken. De kosten zijn hierbij vaak aanzienlijk lager dan het laten ontwikkelen van een “gewoon” filmrolletje”.

Tot zover deze introductie over wat een digitale camera is. Volgende keren kun je onder andere lezen over “De aanschaf van een digitale camera”, “Meer informatie over lenzen en kwaliteit van de digitale camera” en eventueel nog wat prijsvergelijkingen. Waarschijnlijk kun je hier binnenkort ook een grote digitale camera test vinden. Een bekend merk digitale camera is Canon. Hierboven kun je enkele links vinden naar de Canon EOS 350D.

No comments: